Милена Стойчева

Милена Стойчева

Изпълнителен директор на Junior Achievement Bulgaria

Био

Милена Стойчева е главен изпълнителен директор на JA България и съосновател на нейната спин-оф компания The Edge: R&BD. Тя преподава иновации и предприемачество като гост-професор в EIT Digital Master School.

Предприемач и преподавател, тя е запалена по образованието и създаването на възможности за младите хора да развият своите таланти и да открият бъдещето си. В преследването на тази мисия тя ангажира различни заинтересовани страни, за да изгради екосистеми, които правят положителните промени устойчиви. Тя е носител на най-високата индивидуална награда за глобално лидерство на JA Worldwide „Soraya Salti” за 2021 г. в знак на признание за оказване на обществено въздействие чрез икономическо овластяване, както и наградата за лидерство на жените на Посолството на САЩ в България.

Милена е изпълнителен директор с повече от 20 години опит в международни организации и компании, като е била и председател на Глобалния членски съвет на JA Worldwide и старши съветник за висше образование на JA Europe.

Тя е първият декан на студентите на Американския университет в България след създаването му през 1991 г. Освен това, тя е участвала в основната група по предприемачество и наука на Intel Education Team в Европа.

Тя е член на управителния комитет на Европейската група на жените основателки и работи активно за насърчаване на ролята на жените предприемачи в създаването на разнообразни и устойчиви иновационни екосистеми. Има степени и специализации от български и американски университети, включително Penn State University, Berkeley и MIT.